Freelancer.com
Complaint 280260 Details

  • Date Occurred: 09/30/2013
  • Reported Damages: $7,000.00
  • Username: WANGGIL
  • Email: [email protected]
  • Location: CHINA
  • !

The complaint is against an online dating profile

The complaint is a listing fraud posted on public forums or sites against an anonymous entity

The complaint is mobile text spam or smishing related against an anonymous entity

The company or person contact no longer exists

International boundaries

I POSTED A PROJECT AT FREELANCER AND AWARDED THE SAME TO WANGGIL WHO IS FROM CHINA. AFTER THE JOB DESCRIPTION, HE SAID HE COULD FINISH THE PROJECT WITHIN TWO WEEKS FOR $5,000 US DOLLARS. I AGREED BECAUSE HE TOLD ME HE COULD DO IT AND HE WAS BRAGGING ABOUT HIS SKILLS. HE SAID HOWEVER, I NEED TO RELEASE A MILESTONE OF ABOUT $3,000 US DOLLARS BECAUSE HE NEED TO BUY SOME MATERIALS FOR THE PROJECT. I AGREED BECAUSE I WANTED HIM TO FINISH THE PROJECT.

HE UPDATED ME EVERYDAY. HE ALSO TOLD ME TO HELP HIM GAIN SOME "STARS" AT FREELANCER BY CLICKING THE FEEDBACK HE LEFT AT FREELANCER. I ALSO DID BUT SINCE IT WAS MY FIRST TIME TO JOIN FREELANCER, I DID NOT KNOW THAT BY CLICKING THE FEEDBACK, IT WOULD MEAN THAT THE PROJECT IS ALREADY DONE. I ASKED HIM ABOUT THIS. HE SAID I NEED NOT WORRY BECAUSE HE IS BENT ON FINISHING THE PROJECT.

ON THE SECOND WEEK OF THE PROJECT, HE SAID, HE NEEDS TO PAY THE ELECTRICIAN AND TO BUY OTHER MATERIALS AND SAID, I NEED TO PAY $2,000 FOR ME TO BE ABLE TO GET THE DEVICE SOON BECAUSE HE LACKS KNOWLEDGE ABOUT ELECTRICAL WIRINGS AND THAT I HAVE TO DEPOSIT TO A PAYPAL ACCOUNT. $500 WAS DEPOSITED TO [email protected] AND $1,500 WAS DEPOSITED TO [email protected].

STILL, HE UPDATED ME ABOUT THE PROGRESS OF THE DEVICE DAILY. THEN WHEN WE WERE CHECKING THE DEVICE, SOMETHING WAS WRONG. IT COULD NOT GET THE EXACT LOCATION. I TOLD HIM THE INFORMATION HE WAS GIVING WAS WRONG. HE SAID HE NEEDS TO FIX THE DEVICE AND SO HE TOLD ME HE NEEDS $3,000 TO BUY CERTAIN MATERIALS TO FIX THE DEVICE. I TOLD HIM, IT IS WAY ABOVE THE AGREEMENT AND I DO NOT ANYMORE HAVE MONEY TO PAY HIM. HE SAID WE MUST FINISH THE DEVICE. HE TOLD ME TO DEPOSIT $2,000 TO FREELANCER... THAT MAKES IT ALL $7,000 ALL PAID TO HIM.

THEN, TWO DAYS AFTER HE GOT THE MONEY, HE WOULD NO LONGER RESPOND TO MY MESSAGES. I TRIED SENDING HIM MESSAGES BUT HE NEVER RESPONDED TO ALL MY EMAIL MESSAGES TO HIM. I TRIED OFFERING HIM THE SAME PROJECT AT FREELANCER JUST TO GET IN TOUCH WITH HIM AND HE RESPONDED. HOWEVER, WHEN I WAS ASKING HIM ABOUT THE PREVIOUS PROJECT, HE TOLD ME I MAY BE REFERRING TO HIS FRIEND AND NOT HIM. AND THAT HE TOLD ME NOT TO BOTHER HIM AGAIN AS HE DOES NOT HAVE ANYTHING TO DO WITH THE PROJECT.

EASY WAY TO FOOL PEOPLE.....I READ THE TERMS AND CONDITIONS OF FREELANCER. CLEARLY-----

A. GRANTING FOR THE SAKE OF ARGUMENT THAT INDEED, WANGGIL WAS REFERRING TO HIS FRIEND AS THE ONE WHO DEALT WITH ME, WHY DID HE ALLOW HIM TO USE HIS ACCOUNT AND HIS NAME, AND WITHDRAW FUNDS FROM FREELANCER???? ALLOWING ANOTHER PERSON TO USE THE ACCOUNT IS A CLEAR VIOLATION OF THE TERMS AND CONDITIONS AND SHOULD BE SANCTIONED.

B. PAYMENTS SHOULD ONLY BE MADE THROUGH FREELANCER.COM.....THAT WAS ONE OF THE RULES LAID DOWN IN THE TERMS AND CONDITIONS. WHEN WANGGIL ASKED FOR MONEY TO BE DEPOSITED TO A PAYPAL ACCOUNT, AGAIN, THE TERMS AND CONDITIONS WERE AGAIN VIOLATED.

WHAT THEN CAN FREELANCER.COM DO TO SANCTION WANGGIL WITH ALL THE VIOLATIONS HE HAS DONE?????


FREELANCERS LIKE WANGGIL DESTROY THE REPUTATION OF YOUR WEBSITE. HE SHOULD BE SANCTIONED AND DISCIPLINED. DONT YOU HAVE A WAY OF KNOWING THE TRUE IDENTITY OF THIS PERSON????

Update: 10/13/2013

I STILL HAVE LOTS OF SCREENSHOTS OF OUR CONVERSATIONS WITH WANGGIL TO PROVE MY CLAIM.

Update: 10/22/2013

I WANTED TO FOLLOW UP THE COMPLAINT I MADE AGAINST WANGGIL.

Update: 10/30/2013

I ALREADY SENT YOU ALL MY EVIDENCES AGAINST WANGGIL....ANY UPDATE PLEASE?

Update: 12/01/2013

ANY UPDATE? I PAID PREMIUM MEMBERSHIP BUT THERE IS NO CLEAR UPDATE. I RECEIVED AGAIN AN EMAIL REQUIRING ME TO DEPOSIT MY MONTHLY FEE.........ISNT IT UNFAIR TO BE PAYING AGAIN W/O A CLEAR UPDATE FROM YOU?

Do You Have a Complaint?

Submit a Complaint

Comments

  • Eleanor
  • Eleanor SBID #0b2ad86f92
  • Posted 10/25/2013
  • Hello Jermaine,

    Quite a horrifying experience, to say the least. My name is Eleanor from Freelancer.com and I'd be happy to help you out and investigate on what has transpired on this transaction. These actions, as outlined, are not condoned; and as what you have mentioned, violates the terms and conditions, which was put in place in order to build a community of trust, integrity and professionalism across everyone. While I regret that this has been your experience with us, we value your thoughts and I'd like to thank you for bringing this out, and providing a detailed description of what has gone wrong. I urge that you send me an email - [email protected], so I can look at this clearly and have it addressed accordingly. I look forward for your email.
  • Was this helpful?

Do You Have a Complaint?

Add a complaint and spread the word. High volume complaints have a better chance to get their money back. Submit a report and join forces with others like you!

Submit a Complaint Now

Business Profile Summary

  • Freelancer.com logo

Company Statistics

  • Complaint Against Freelancer.com
  • Complaints Filed: 17
  • Reported Damages: $14,260.91
Visit Complete Company Profile

What is SBID?

SBID is a unique id code that identifies the user's computer and location. SBID is used to prevent fraudulent postings and help our community find users who create duplicate user accounts.